Fra dengang til nu...

Der følger et overblik over de store personlige valg, som jeg har foretaget i mit liv indtil nu - Jeg vil her i denne oversigt skrive en lille appetitvækker til hvert afsnit og i løbet af de næste par måneder vil jeg lægge mere beskrivelse ind på en selvstændig side, som dækker hvert afsnit. God fornøjelse med læsningen.

 

Hudreduktion

I 2018 påbegyndte jeg mine operationer ift hud-reduktion. Jeg har indtil videre fået foretaget brystløft (10/10-18) og Belt Lipectomy/360 graders (8/5-19). Mine korrektioner ift mit skoldnings-ar er tæt forbundet med de øvrige operationer, derfor skriver jeg samme sted omkring udbedring af arret og de øvrige korrektioner. Ofte udbedres der på arret i samme operation, hvor der fx fjernes hud. Jeg afventer flere operationer i 2019 og 2020 og påregner at være færdig inden 2021.

 

Motion og styrke

Jeg har meget fokus på at træne min krop, da jeg ved at jeg udsætter min krop for et ekstra pres pga de mange operationer, som jeg har været og skal igennem. Jeg ved at jeg taber styrke umiddelbart efter hver operation pga. helingsprocessen og min inaktivitet, samtidig er det vigtigt at jeg træner op til hver operation, så min krop er så stærk, som muligt. 

 

At blive pædagog

Jeg blev i sommeren 2004 uddannet pædagog. De 3.5 år, hvor jeg gik på Kolding Pædagogseminarium lærte jeg rigtig meget om mig selv og jeg lærte at jeg var mønsterbryder, fordi i min familie var ikke almindeligt at tage en videregående uddannelse. Jeg ved ikke om jeg vil kalde det mønsterbryder... jeg tror måske mere det handler om at jeg i min generation har flere muligheder end mine forældre havde. Jeg har skrevet nogle tanker i dette afsnit omkring det at være pædagog og hvad det betyder for mig.

 

3 år på Grønland

Jeg valgte i 2004 at flytte til Grønland, som tilkaldt arbejdskraft. Det blev til 3 spændende og lærerige år i det fantastisk smukke og komplekse land, som Grønland er. Jeg arbejdede, som pædagog, på 2 forskellige børnehjem i de 3 år jeg var deroppe. Jeg vil på denne hjemmeside lægge nogle af mine beretninger op fra Grønland og finde nogle af de dejlige billeder frem fra min rejse. 

 

At blive mor

Jeg mødte en mand på Grønland, som jeg blev kærester med. Vores forhold holdt ikke, men det gjorde vores venskab. Jeg valgte at spørge ham om han ville være far til et barn, fordi jeg gerne ville opleve at blive mor og være mor for mit eget barn. Manden sagde ja og således blev projektet til virkelig, således at jeg er i dag er mor til min dejlige søn. Jeg er stadig bedste ven med min søns far og bor sammen med min kæreste, som er den bedste bonusfar for min søn. Dette afsnit handler om mine tanker omkring det at være mor, men også om det at vælge en anderledes familiestruktur end de fleste har. 

 

Fra pædagog til leder - en dannelsesrejse

Da jeg havde været pædagog i ca. 8 år, så kunne jeg mærke at det med ledelse trak mere og mere i mig. Der var noget jeg skulle finde ud af og få klarlagt. Ville jeg bruge mine lederevner indenfor mit fag, som pædagog? Ville jeg være leder? Jeg valgte at starte på et førleder-forløb på min tidligere arbejdsplads. Jeg vil i dette afsnit komme nærmere ind på hvad der drev mig i denne retning og hvad jeg har lært de sidste 3-4 ift- at arbejde, som leder.

 

Sleeve operation - Fra tyk til slank

Jeg har siden starten af mine teenageår kæmpet med overvægt. Jeg har smidt mange kilo i løbet af mit voksenliv... og taget ligeså mange på igen og lidt flere. Indvendig synes jeg ikke at jeg var specielt tyk. Jeg gik altid smart klædt og kunne grundlæggende godt lide mit udseende. Jeg var dog træt af at min fysik begrænsede mig. Jeg var træt af at veje over 50 kilo for meget - det er surt at bruge hele dagens energi på at slæbe sin egen vægt rundt. I 2017 fik jeg foretaget en Sleeve operation. Jeg betalte selv for operationen og fik den foretaget på et privathospital her i Danmark. Dette afsnit omhandler mit valg og min rejse fra tyk til slank.   

 

Øjen-operation - Fra ekstremt nærsynet til almindeligt seende

Da jeg kom retur fra Grønland kunne jeg mærke at jeg trængte til at få virkeliggjort en længe ventet drøm. Jeg ville have opereret mine øjne, så jeg kunne slippe for mine meget stærke briller. Jeg brugte briller med over styrke 6 i hver glas og det gjorde at jeg var meget afhængig af mine briller. Jeg skulle bogstaveligt talt have briller på for at kunne læse teksten på min shampooflaske, når jeg var i bad... Jeg havde briller på i svømmehallen... Jeg var møgtræt af at de duggede og blev fedtede. Jeg havde fulgt med i udviklingen omkring laser-operationer af øjnene og læste at nu var kirurgerne så dygtige at de også selv lod sig laser-operere i øjnene. Jeg kontaktede en øjenlæge og blev henvist til lasik-operation på Odense Universitets Hospital. 

 

Tænder og kæbe - Tandregulering og kæbeflyt

I 2015 påbegyndte jeg min ret omfattende korrektion af mine tænder. Jeg havde ustabilt bid og derfor skulle jeg igennem en større tandregulering og efterfølgende og under processen et kirurgisk indgreb kaldet kæbeflyt. Dette afsnit handler om mine tanker og billeder fra før, under og efter hele forløbet. 

 

Arret

Jeg kom ud for en omfattende skoldningsulykke, da jeg var 3 år gammel. Jeg fik skoldede vand nedover mig i forbindelse med at jeg faldt ned fra køkkenbordet. Det gav nogle store brandsår, som dækker 18% af min krop. Jeg har fået opereret i arrene af flere gange. Sidste gang var i oktober 2018 og jeg er stadig igang med processen omkring yderligere korrektioner. Dette afsnit omhandler mine tanker ift. det at leve med et stort ar og det at lade mig operere for udseendes skyld. 

 

Det psykiske i fokus

Her vil jeg beskrive nogle af de forløb jeg har været i og hvorfor jeg vsøgte disse processer. Jeg synes det er vigtigt at holde fokus på at være psykisk i god balance. Det er måske det allervigtigste i mit liv. Når jeg er i psykisk balance, så har et meget bedre overskud og min livskvalitet stiger generelt.